četvrtak, 18. siječnja 2018.

MACADAMIA: Flawless Finish Set [RECENZIJA]

Krećemo sa serijom postova u kojoj ćemo pričati o njezi kose. Odmah na početku želim napomenuti kako bez redovitog šišanja oštećene kose nema napretka, a od velike pomoći su i vitamini kojima ću također posvetiti jedan post. Danas pričamo o baznim proizvodima bez kojih nikako ne mogu i stoga mi je iznimno bitno da su kvalitetni - radi se o šamponu za kosu, laku za kosu i četki, a sve to dio je Macadamia Flawless Finish seta. Sigurno ste se odmah zapitale "A gdje je regenerator? Maska?" S obzirom da kombiniram te nekada koristim masku, nekada regenerator, a nekada Olaplex No 3, o ovim proizvodima ću pisati u jednom od sljedećih postova.


Flawless Finish set komplet proizvoda sadrži:
Flawless 250 ml
Control Hairspray 300 ml
Tunnel Vent četka

Cijena seta: 370 kn

Flawless gel za pranje kose


Što kaže Macadamia?
Gel za pranje, regeneraciju i obnovu kose, koji ne sadrži agresivne supstance, nježno pere i njeguje kosu sa formulom bez sapunice, ujedno daje volumen, podatnost i UV zaštitu, te skraćuje vrijeme sušenja kose.
Manju količinu proizvoda rasporediti po mokroj kosi, lagano umasirati i po potrebi dodati još malo vode. Ovaj proizvod se ne pjeni kao drugi šamponi pa ga je potrebno masiranjem rasporediti na dužinu cijele kose, zatim dobro i obilno isprati sa toplom vodom. Dalje sušiti i oblikovati kosu po želji.



Karakteristike:
  • Čisti, regenerira i obnavlja kosu u jednom nanošenju
  • Bez surfaktanata i parabena
  • Idealan je za sve tipove kose
  • Izrazito skraćuje vrijeme sušenja
  • Sprečava naelektriziranost i olakšava raščešljavanje
  • Pomaže kod feniranja za postizanje volumena i elastičnosti
Količina: 250 ml
Cijena: 185 kn


Moji dojmovi: Kremasti gel za pranje kose koji ujedno zamjenjuje regenerator, olakšava raščešljavanje, skraćuje vrijeme sušenja kose, daje volumen i sprječava pojavu statičkog elektriciteta. Zvuči nevjerojatno kada ovako sumiram što bi sve trebao raditi samo jedan proizvod. Zapravo, prilikom prvog pranja sam bila ultra skeptična jer je proizvod više kremaste nego gelaste teksture i uopće se ne pjeni. Imala sam dojam da sam nešto krivo pročitala i da je to zapravo regenerator, ali nakon sušenja kose bilo mi je jasno da je ovaj 6 u 1 proizvod pravo malo čudo koje ispunjava sve obećano - koliko god to nevjerojatno zvučalo.

Mojoj kosi je inače potrebno duže vremena za sušenje fenom stoga sam oduševljena Flawlessom jer on zaista skraćuje vrijeme sušenja kose i olakšava raščešljavanje. Kada koristim ovaj proizvod nakon njega ne nanosim regenerator ili masku, eventualno nakon sušenja koristim leave-in masku ukoliko želim dodatno zagladiti i postići onaj silky izgled kose. 

Osim dubinske njege i zaštite kose, krasi ga i nježan, ugodan miris koji se nakon pranja zadržava na kosi i daje vam dojam svježe oprane kose čak i sljedeći dan. Definitivno bih preporučila ovaj proizvod svima koji žive užurbano i nemaju vremena čekati da regenerator ili maska djeluje 3-5 ili čak 20 minuta jer će prilikom pranja kosi pružiti svu potrebnu njegu. Visoka cijena opravdana je činjenicom da uz njega nećete trebati većinu proizvoda koje bi koristile uz druge šampone. 


Ocjena: 5+

Control Hairspray lak za kosu


Što kaže Macadamia?
Brzosušeći lak za kosu koji štiti kosu od vlage. Kosi daje savršenu čvrstoću bez ostavljanja tragova. Control lak za kosu odličan je za razne načine oblikovanja frizure srednje čvrstoće i dugotrajne postojanosti. Ovaj sprej lagane teksture jednostavan je za rukovanje i odličan za oblikovanje svih vrsta kose. Otporan je na vlagu, brzo se suši, kosi daje čvrstoću i ne ostavlja tragove.

Karakteristike:
  • Otporan je na vlagu
  • Pomaže u oblikovanju frizure srednje čvrstoće i dugotrajne postojanosti
  • Kosi daje sjaj i smanjuje naelektriziranost
  • Pruža razne mogućnosti oblikovanja i ne ostavlja tragove na kosi
  • Brzo se suši, ne lijepi kosu i ne čini ju teškom
  • Prirodna UV zaštita
  • Sadrži i glicerin, aminometil propanol (djeluje protiv starenja) i proteini soje
Količina: 300 ml
Cijena: 120 kn



Moji dojmovi: Činjenica je da lak za kosu kosi ne može donijeti ništa dobro, ali upravo lak je jedini proizvod koji moju mladu, stršeću kosu uspijeva obuzdati. Kako sam više brige posvetila njezi i obnovi kose, odlučila sam uložiti u skuplji lak za kosu i vidjeti kakve će rezultate pokazati. Kada sam vidjela da je Macadamia Control lak za kosu dio Flawless seta nisam puno razmišljala.

Posebnost ovog laka je što uspijeva bilo koju frizuru držati pod kontrolom (a da pritom nemate onaj slijepljeni osjećaj). U početku mi se činilo kako neće postići dovoljnu čvrstoću jer sam navikla na osjećaj krute kose pod prstima kod ostalih lakova, ali moje predrasude su brzo nestale. Bilo da se radi o kovrčama ili ravnoj, ispeglanoj kosi, ovaj lak će bez otežavanja držati svaku vlas na svom mjestu cijeli dan. Jedini minus koji mogu pronaći je miris koji se dosta dugo zadržava i vjerojatno većini neće smetati, no ja ne volim kada mi se miris laka za kosu sudara s mirisom parfema ili "ubije" svježinu koju postigne miris šampona.

Ocjena: 4+


Tunnel Vent četka


Što kaže Macadamia?
Macadamia Tunnel Vent brush je četka napravljena od 100% veprove dlake u kombinaciji sa IONIC iglicama, otporna je na visoke temperature, anti statična je i antibakterijska. Dužina iglica 19 mm. Macadamia Tunnel Vent Brush četka s otvorima omogućava cirkulaciju zraka u području korijena kose, ubrzavajući vrijeme sušenja kose i smanjuje oštećenja. Savršena je za zaglađivanje i potpun sjaj.

Cijena: 165 kn


Moji dojmovi: U mojoj obitelji svatko ima svoju Macadamia No Tangle četku za raščešljavanje - baka svoju, mama svoju, ja svoju, jedino još tata nije otkrio čari ove čudesne četke. Opće veselje nastalo je kada je otkrivena Tunnel Vent četka i nakon višesatne rasprave pobjedu i pravo na korištenje četke dobila je mama stoga su dojmovi o ovoj četki iz njenog kuta gledanja.

Mama od četke očekuje sljedeće: da dobro raščešljava bez čupanja, da lagano masira tjeme i da ju može koristiti prilikom feniranja. I sve što je zamislila ispunila joj je ova četka. "Tunel" koji ne vidite na slikama omogućuje strujanje zraka kroz četku i ubrzava proces sušenja, a "kuglice" na IONIC iglicama nježno masiraju vlasište. Drška je praktična i ergonomski izrađena što upotpunjuje cjelokupan dojam. Cijena je nešto viša, no moje mišljenje je da se svakako isplati uložiti u jednu kvalitetnu četku za kosu jer je to nešto što ne kupujete svaki dan.

Ocjena: 5+

Koristite li neki od Macadamia proizvoda u njezi i stiliziranju kose? Koji je vaš najdraži proizvod za njegu kose/stiliziranje?

4 komentara:

  1. Post mi baš odgovara jer sam i ja u potrazi za dobrom njegom za kosu koja je nedavno tretirana i zahtijeva najbolju njegu.Trenutno koristim Loreal Arginine resist liniju ali mislim da su Macadamia proizvodi top,jer sam o njima čitala samo najbolje.Razmišljala sam i o La Croa proizvodima,nisam ni njih probala.Uglavnom voljela bih da bude još postova na ovu temu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Silvana o La Croa proizvodima sam već pisala i toplo ih preporučujem :) svakako će biti još postova na ovu temu

      Izbriši
  2. Ja koristim trenutno Macadamia Nourishing Moisture oil tretment, fenomenalno je! Sviđa mi se post, i veselim se postovima o kosi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nourishing Moisture oil mi je već dugo na wishlisti, svakako ću čim prije isprobati :) a novi postovi o kosi već su u pripremi :)

      Izbriši

 
 
Blogger Templates